Praktisch

Bereikbaarheid

Wil je weten hoe je Het Oude Dorp kunt bereiken? Bekijk dan hier alle informatie over de bereikbaarheid in het centrum. Kom je met de auto, dan hebben wij enkele tips voor je over het parkeren op Urk.

Parkeren in het centrum

In het centrum parkeer je de auto nog gewoon gratis. Parkeergeld betaal je hier niet, maar het is wel noodzakelijk om een blauwe zone kaart te gebruiken. Dan kun je de auto 3 uur laten staan. Een blauwe zone kaart is verkrijgbaar bij Tourist Info Urk.
Wil je langer op Urk verblijven? Kies dan voor het parkeren op de Burgemeester J. Schipperkade. Dit parkeerterrein is geheel kostenloos te gebruiken en er geldt geen tijdslimiet.

Toiletten

Op Urk vind je op verschillende plekken openbaar sanitair. Parkeer je de auto op de Burg. J. Schipperkade dan vind je er direct één op de Dormakade. Ook op de Staversekade, ter hoogte van het strand vind je nog een openbaar sanitair. Naast de toegangsdeur is een console te vinden, waar contactloos €1 gepind kan worden. Na betaling opent de deur naar het toilet automatisch.

Openingstijden

Op Urk is koopavond op vrijdagavond. Deze avond zijn de meeste winkels geopend tot 20:00 uur. Op deze website vind je per winkel de openingstijden op de individuele winkelpagina. Goed om rekening mee te houden: op Urk wordt ‘de kost’ in ere gehouden. Urkers eten tussen de middag, dus hou er rekening mee dat de winkels tussen 13:00 – 14:00 uur gesloten kunnen zijn.

Adres

Dormakade 1
8321 EM Urk
E-mail: info@oudurk.nl

Noodvoorzieningen

Onverhoopt gebruik maken van de noodvoorzieningen?
Op de website van Tourist Info Urk vind je alle informatie over de verschillende hulpdiensten.

Nog vragen?